KitapdostunetResimleme - İllüstrasyon

Resimleme – İllüstrasyon

Resimleme – İllüstrasyon

KİTAP RESİMLEME – ILLUSTRATION – Çocuk Kitabı Resimleme

Kitapdostu Yayınları olarak kitaplarımız için yaptırdığımız resimlerle ilgili yeni kitap yapacak olan resimlemede desteğe ihtiyacı olan yazarlara konusunda tecrübeli ekibimizle hizmetinizdeyiz resim için istenilen iş adetine göre fiyat artabilir bu fiyat birim fiyatıdır kdv dahil değildir.

 

çocuk kitabı resimleme

suluboya resim çizimi

yağlı boya resim çizimi

kara kalem resim çizimi

karakter çizimi

kitap resmi

 

 

 

 

 

 

 

KİTAP RESİMLEME – ILLUSTRATION

BOOK ILLUSTRATION

çocuk kitabı resimlemesi için fiyat

Çocuk hikaye kitabı resimleme , karakter tasarımı, kitap kapağı tasarımı, katalog tasarımı, istediğiniz her alanda gerçekçi yada karikatürize edilmiş ilüstrasyon

Çocuk kitapları resimleme,karikatür ve illüstrasyon

Çocuk kitabı resimleme, Kitap kapak illüstrasyonu, Dergi Kapak Tasarım, web siteniz için illüstrasyon, ürün illüstrasyonları, Karakter tasarımı, istediğiniz her alanda gerçekçi yada karikatürize edilmiş ilüstrasyonlarnızı yapıyorum.

Grafik Tasarım kitap resimleme alanında iş arıyorum

Kitap kapak resimleme, yapıyorum
Çocuk kitabı resimleme, Kitap kapak illüstrasyonu, Dergi Kapak Tasarım, web siteniz için illüstrasyon, ürün illüstrasyonları, Karakter tasarımı, istediğiniz her alanda gerçekçi yada karikatürize edilmiş ilüstrasyonlarnızı yapıyorum.

 

İstanbul kitap resimleme

Kitap resimleme, illüstrasyon yapıyorum

çocuk hikaye kitabı resimleme , karakter tasarımı, blog banner, kitap kapağı tasarımı, katalog tasarımı

kitap resimleme fiyatı

kitap resimleme,kitap resimleme satışları,2.el kitap resimleme satışı,kitap resimleme fiyatı,el kitap resimleme,sahibinden kitap resimleme satışı,ikinci el kitap resimleme,kitap resimleme ilan,2 el kitap resimleme,kitap resimleme ilanları,kitap resimleme ilanlari,kitap resimleme fiyatları,kitap resimleme arama,sahibinden kitap resimleme,kitap resimleme ilanı,satlık kitap resimleme

 

 

Konusuna göre resim türleri:

  • Natürmort(cansız doğa resimleri)
  • Peyzaj(manzara )
  • Portre(bireylerin dış görünüşü işleyen )
  • Enteriyör (bina içi resim )
  • Soyut resim(gerçek üstü betimlemeler)
  • Figür

Kullanılan malzemeye göre resim türleri:

  • Sulu boya
  • Yağlı boya
  • Guaj
  • Pastel
  • Fresko (renkli duvar resimleri)
  • Temperra (yumurta, bal kullanılan resimler)

Natürmort

Cansız doğa resimleri anlamına gelen natürmort, en çok tercih edilen türlerden biridir. Dalından koparılmış meyvelerden tabağa, dalından koparılmış çiçeklerden objelere kadar her şey natürmort resimlerinin konusudur. Kompozisyon, renk ve leke gibi konular bu dal için oldukça önemlidir. Natürmort çalışmalarında modeli hazırlamak, resim yapmak kadar önemlidir. Model hazırlarken dikkat etmemiz gereken noktalar:

  • Modeli göz seviyesine göre hazırlamalıyız.
  • Modele uzaklığımız 3 – 4 metre arasında olmalıdır.
  • Modele fon yapılmalıdır. Modelde sıcak renkler çoksa, fon için kumaşın rengi soğuk renklerden seçilmelidir.
  • Modelde yuvarlak biçimler varsa, fonda dik çizgiler olmalı, model de hareketli çizgiler çoksa fon sade olmalıdır.
  • Işık tek bir yerden gelmelidir. Her yönden alınan ışık modelin biçim ve renk değerlerini iyi göstermez.
  • Model olarak seçilen eşyalar değişik şekillerde olmalıdır.

Peyzaj

Konusunu doğan alan resimlerdir ve plan çalışmaları bu alanda önemlidir. Yakın ve arka olmak üzere en az 2 planda anlatılmak istenen konu işlenir. Ön planda olanlar daha büyük ve net iken geri planda kalanlar daha açıktır. Bir diğer özelliği ise gökyüzünün oldukça önem arz etmesidir. Natürmortta olduğu gibi peyzajda da modeldeki bazı kısımları bilinçli olarak değiştirmek, sadeleştirmek veya abartmak gerekebilir. Çizgi ve renk perspektifi çok önemlidir. Derinlik perspektif sayesinde verilir. Arka plana doğru renkler soluklaşır.

Portre

Belli bir kişinin yüz ve başının konu alındığı resimlerdir. Omuzlara hatta istenirse bele kadar resmedilebilir. Burada esas olan kişinin yüzündeki ifadesinin doğru aktarılabilmesidir. Karakterinin canlandırılması, gölge oyunlarının yapılması ve yüzünün anatomik yapısının incelenmesi ele alınan başlıca konular arasındadır. Modelin yüz yapısını incelemek ve resme yerleştirirken kaş, göz, burun yapısına dikkat etmek gerekir.

Portre resimlerinde küçük bir fırça vuruşu, bir kaç çizgi veya leke ifadeyi olduğu gibi değiştirebilir. En iyi portreler, başı biraz sağa veya sola döndürerek elde edilir. Ayrıca modelin hareket etmemesi gerekir. İdeal poz ışığın yandan gelmesi ve modelin karşıya doğru bakması ile elde edilir.

 

Enteriyör

Bu türde bina içini konu alınırken en önemli özellik perspektifin doğru şekilde yapılmasıdır. Aksi durumda şekiller bozulacaktır. Ancak böyle bir durumla karşılaştığınızda resmi yapan kişinin perspektifi bilmediğini düşünmemeli, aksine özellikle yaptığını gözlemlemelisiniz.

Soyut

Kişinin iç dünyasında yaşananların çizgi, renk, leke gibi elemanlarla anlatılması anlamına gelmektedir. Tüm bu elemanlar tuale göze hoş gelecek şekilde yerleştirilir. Şekiller herhangi bir nesneyi canlandırmasa da izleyen kişilerde değişik etkiler bırakmaktadır. Bu sebeple oldukça önemli bir türdür.

Figür Resim

İnsan ve hayvanları konu alan resimlerdir. Figür resmi bütün vücudu gösteren çalışmalardır. Hareket etmeyen modeller kullanılarak yapılır. Hareketli modellerin çizimi güç olduğu için bu şekilde çalışılmalıdır. Bir kompozisyonda, konuya anlam verebilecek figürlere birinci planda, yardımcı figürlere de ikinci planda yer verilmelidir. Dik ve yatay çizgiler kullanılarak bolca alıştırma yapmak gerekir.

Portre resminde olduğu gibi figür resminde de belli oran ve ölçüler vardır. Erkekte omuz baş genişliğinin iki buçuk katı kadında 2 katıdır. Kolların yana açılmış hali insan boyu kadardır. Omuzdan dirseğe, dirsekten bileğe uzaklıklar eşittir.

Resim türleri yıllardır resim sanatında kullanılan uygulamalara, bakış açılarına ve anlayışlara göre şekillenmiştir. Evrensel nitelikte olduğu için her toplumda sanatçılar tarafından kullanılmış ve resim tekniğinin temellerini oluşturmuştur.

 

 

Kitap illüstrasyon, kitaplar için çizilen resimler ve resimler oluşturmak için kullanılan güzel sanatlar biçimidir. Ancak, çizimler güzel resimlerden çok daha fazladır. Genellikle bir şekilde hikayeye katkıda bulunmaya veya katkıda bulunmaya yardımcı olurlar. Genel olarak, illüstrasyonlar çocuk kitaplarında daha yaygın olarak bulunur. Bazı çocuk kitapları, resimlerden başka bir şey içermeyebilir, ancak birçok çocuk kitabında da kelimeler vardır. Bu resimler sadece bir çocuk için görsel çekicilik kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda bir çocuğun hikayenin sözlerini de anlamasına yardımcı olabilir. Bir çocuk hikayeleri okuma ve anlama konusunda daha usta hale geldikçe, genellikle daha az resim içeren hikayeleri okumaya başlarlar. Ayrıca, bazı kitaplarda yetişkinler için de yaygın olarak kullanılır. Örneğin, öğretim kitapları, okuyucuların belirli bir sürecin her adımını görmelerine yardımcı olan bir dizi şema ve çizelge içerir. Tıp ve sağlık kitapları, yaban hayatı ve doğa kitapları ile birlikte, genellikle bir dizi resim de vardır.

Bir kitap illüstratör kitap için çizimler ve diğer çizimler oluşturan bir profesyonel. İllüstratörlerin eklediği görüntüler, kitapların fikirlerini ve mesajlarını iletmenin yanı sıra öyküleri canlandırmaya yardımcı olur. Birçok çizer, genellikle belirli türlerdeki resimli kitaplar ya da kitaplar gibi belirli türdeki kitapları göstermede uzmanlaşır. Bazı kitap illüstratörler, gösterdikleri kitapları yazabilirler, ancak çoğu mevcut elyazmalarına birçok resim ekleyebilirler. Örnekleme sürecinde, bir kitap illüstratörü bazen kitabın yazarıyla doğrudan çalışacaktır. Ancak çoğu kez bir illüstratör, bir kitabın yazarıyla asla tanışmadı. Bunun yerine, resimlendiriciler genellikle editörler veya yayıncılar tarafından iletişim kuracaktır. Başarılı illüstratörler hikayeleri okuyabilmeli, yorumlayabilmeli ve bir kitabı göstererken kendi sezgilerini ve hayal güçlerini kullanabilmelidirler. Çizimler oluştururken, bir kitap illüstratör birkaç farklı yöntem kullanabilir. Bazıları, örneğin, kalemleri, boyaları veya diğer geleneksel sanat ortamlarını kullanır. Bununla birlikte, diğerleri, bilgisayar yazılımlarını göstermek ve kullanmak için daha modern bir yaklaşım sergileyebilirler. Genel olarak, kitap illüstratörleri sanatsal bireyler olmalıdır. Örneğin çizim veya resim becerilerini geliştirmiş olmalılar. Çünkü onlar sayısız benzersiz çizimlerle gelmeliler, sınırsız hayal gücü olan son derece yaratıcı bireyler olmalılar. Kendi kitaplarını yazan çizerlerin de mükemmel yazma becerilerine sahip olması gerekir. Aksi halde, mevcut yazarlar tarafından yazılan metni anlayabilmeli ve yorumlayabilmelidirler.

Kitap illüstrasyonunda bir kariyer peşinde koşarken resmi bir eğitim her zaman gerekli değildir. Ancak, bazı resimlendiriciler becerilerini ince ayar yapmak için bir sanat okuluna gitmeyi seçecektir. Bazı sanat okulları kitap illüstrasyonunda özel olarak lisans programları sunmaktadır, ancak hevesli illüstratörler ayrıca bir çizim veya grafik tasarım programına da kaydolmayı seçebilirler.

 

Resimli kitap illüstrasyonlarına nasıl fiyat veririm?

Fiyatlandırma illüstrasyonu hiç de basit bir mesele değildir. Resimli kitap illüstrasyon fiyatlandırmasıyla, bu gelişmeler ve telif hakları, yabancı haklar ve diğer konular ile daha da karmaşık olabilir.

Resimli kitap illüstrasyon fiyatlarını nasıl etkiler?

Resimli kitap illüstrasyonu için bütçeler, birçok faktörden etkilenir. Bunlardan bazıları

  • Yayıncının büyüklüğü
  • Yazar, illustrator veya yazar-ressamın şöhreti
  • Resimler için müzakere edilen haklar
  • Kitabın amaçlandığı pazar
  • Illustrator’un kullanılabilirliği

Geleneksel yayınevlerinin normal olarak projeleri için bir bütçe vardır. Daha küçük, bağımsız yayıncılar genellikle büyük yayıncılardan daha küçük bütçelere sahiptir. Ancak, her kitap farklı olduğu için, ‘doğru’ bir bütçe yoktur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu